Запиши се за промоции

**** ПАЗАРУВАЙ НА ИЗПЛАЩАНЕ С TBI BANK ! ****

Вземи на изплащане стоката, която желаеш, веднага! Получаваш одобрение от 15 мин. до 2 часа, за срок от 3 до 36 месеца и за суми от 100 до 10 000 лв. За повече подробности виж линка по-долу!

Защо през зимата тече вода от климатика?

2019-01-13 21:17:42 0 By: admin Times Read: 193
Защо през зимата тече вода от климатика?

Все повече клиенти се обаждат със запитване дали е нормално да тече вода от външното тяло на климатика през зимата. Краткият отговор на въпроса е – Да, нормално е!

В следващите редове ще се опитаме да обясним накратко принципът на работа на климатика по отношение на кондензирането.

През лятото, когато климатикът работи в режим "Охлаждане" кондензът се образува само в питата на вътрешното тяло, където водата се събира в кондензна ваничка и се извежда през дренажна търбичка.

Когато обаче, климатикът работи в режим "Отопление", работата му е структурирана по различен начин, независимо, че става дума за един и същи уред. Всеки един климатик независимо от марката и модела, когато натрупа повече скреж и през изпарителя не минава достатъчно въздух, климатикът преминава автоматично в режим на размразяване или т. нар. defrost. Тогава вътрешното тяло спира да работи за известно време, компресорът се форсира, като вентила, който управлява посоката на изпарение и кондензация на фреона пуска загрените пари към външния изпарител, за да се размрази. След като се случи това не е необходимо да правите нищо, тъй като климатикът сам се връща в нормален режим на работа, който сте му задали. Всеки един климатик притежава уникална система от датчици и електроника, посредством, които се извършва процеса на размразяване и разкрежаване, за да може климатикът отново да възстанови работата си в режим на отопление. 

Когато се загрее външния изпарител, скрежта се разтопява, водата попада в дъното на външното тяло и изтича. За да изтича тази вода е необходимо отворът на външното тяло да е свободен. Когато температурите са много ниски -15 градуса и повече, водата замръзва и може да се образува лед, който да попречи на работата на климатика.

За да избегнете неудобството на зимния конденз и изтичането на вода по терасата, перваза, прозореца или пък друго място, препоръчваме закупуване и монтиране на кондензна вана. Нейната функция е да събира изтичащата вода през зимата и да я отвежда на място непредставляващо проблем. 

Поръчайте сега на най-ниска цена кондензна вана с включен монтаж.  

Related Posts

Comments

Write Comment

2016 Clima-tic.com - Всички права запазени! Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

За контакти

Нашето местоположение

София 1000, бул. Витоша 63


Email: info@clima-tic.com Email: klimainjinering@abv.bg

+359 896 82 17 53